Tisztelt leendő első évfolyamos nappalis Hallgatónk!

A tanévkezdéssel kapcsolatos minden információt és linket összegyűjtve megtalálja honlapunk gólyáknak kialakított felületén.

Rektori köszöntő

Kérem, hogy az alábbi tájékoztatót nagyon figyelmesen olvassa el!

Az augusztus 31-szeptember 2-ig tartó (hétfőtől szerdáig!) REGISZTRÁCIÓS HÉT programjain a részvétel kötelező! A hét során történik a beiratkozás, a tanulmányok sikeres megkezdéséhez szükséges előadások lesznek pl. Neptun tanulmányi információs rendszer használatáról, a szak tantárgyairól, a tanulmányi szabályzatról stb. Ezen kívül számos az egyetemmel, a tanárokkal és a hallgatótársakkal való ismerkedést segítő eseményt szervezünk. A hét részletes programja megtalálható a regisztrációs hét linkjén.
A beiratkozásra szakonként a regisztrációs hét programjában meghatározott időpontban kerül sor.
A beiratkozásra kérjük az alábbiakat hozza magával:

 • 1 db 3,5x4.5 cm méretű (útlevél minőségű, világos hátterű, egy évnél nem régebbi) fényképet
 • előre géppel, pontosan kitöltött itt letölthető beiratkozási lapját,
 • eredeti érettségi bizonyítványát + MÁSOLATÁT
 • eredeti nyelvvizsga bizonyítványát + MÁSOLATÁT
 • kék színű golyóstollat.

Kérjük, hogy a NEPTUN FELÜLETÜKÖN FELTÉTLENÜL TÖLTSÉK FEL adataikkal a következő kötelező rovatokat:
A Neptun honlapon létrehoztunk a felvételizőknek egy tájékoztató oldalt: https://neptun.uni-obuda.hu/felveteli,
itt pedig egy rövid útmutatást talál a kötelező adatok feltöltéséhez.

 • TAJ szám
 • E-mail cím
 • telefonszám
 • adóazonosító jel
 • bankszámlaszám
 • állandó lakcím és az esetleges tartózkodási cím
 • személyigazolvány adatai (azonosító, a kiállítás dátuma, az érvényesség kezdete/vége, a kiállítóhely)

Az első éves hallgatóknak a tantárgyak felvétele (mintatanterv szerint) egységesen történik, így ezzel kapcsolatosan Önnek nincs feladata.
A KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSsel kapcsolatos információk és jelentkezési lehetőség megtalálhatóak a linken.
Az Óbudai Egyetemen nyújtott szociális alapú ösztöndíjakról a http://eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalon talál részletes információt.
A FÉLÉV IDŐBEOSZTÁSA:

 • A regisztrációs hét 2020. augusztus 31 – szeptember 4-ig tart.
 • Első tanítási nap (nappali tagozaton) 2020. szeptember 7. (hétfő)
 • Szorgalmi időszak: 2020. szeptember 7. - december 11.

Korábbi felsőoktatási tanulmányai alapján KREDITÁTVÉTELI KÉRELMET a képzés során egyszer nyújthat be, a képzés kezdetén. A kreditátvételi kérelemhez nyomtatvány letölthető a linkről. A kérelmeket a regisztrációs hét hétfőjéig (2020. augusztus 31.!) kell a tanulmányi osztályon leadni, vagy szkennelve elküldeni, melyhez mellékelni kell a kérelemben szereplő tárgyak hivatalos tantárgyi tematikáit is.

PASSZÍV FÉLÉVre vonatkozó kérelmek intézése (aki tanulmányainak megkezdését a következő tanévre halasztja): a regisztrációs hét első napjáig a NEPTUN rendszeren keresztül történik. A kérelem mellett szükséges az előre kitöltött beiratkozási lap, 1 db igazolványkép, meghatalmazás (nem személyes iratkozás esetén) leadása a tanulmányi osztályon, valamint 4000 Ft befizetett passzív félévre vonatkozó díjtétel a Neptun rendszerben.

ÖNKÖLTSÉGES HALLGATÓK számára a beiratkozás feltétele a Neptunban kiírt alapdíj 50%-ának átutalása a regisztrációs hét utolsó napjáig az alábbi számlaszámra: 10032000 - 00291350 - 01120008. A közlemény rovatban fel kell tüntetni a Neptun kódját (felvételi értesítésen szerepel) az alábbi minta szerint: NK-NEPTUNKÓD, név.

Céges fizetés esetén a számlakérő nyilatkozat letölthető a linkről.

Kérjük a mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési vagy magatartás szabályozási zavarral küzdő hallgatóinkat, hogy az állami támogatás megigénylésének érdekében a mellékelt NYILATKOZATOT szíveskedjen kitölteni, és beiratkozása alkalmával a kari Tanulmányi Osztály illetékes ügyintézőjének leadni.

Ha bármilyen kérdése van írjon a Tanulmányi Osztály e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.),
vagy hívja az egyetem 22-200-400–as központ számát és kérje a Tanulmányi Osztályt.

Az Óbudai Egyetem hallgatói ingyenesen tölthetik le és telepíthetik akár 5+5 asztali számítógépre és okos eszközre az Office 365 ProPlus programcsomagot a regisztrációt követően. Kérjük töltse le a Microsoft Teams szoftvert, mely egyetemünkön az online kurzusok eszköze.

Kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel KARUNK HONLAPját, melyen sok hasznos információt talál.
Karunk legfontosabb híreit FACEBOOK oldalunkon követheti.
Kövesse karunk INSTAGRAM oldalát!
Egyetemünk TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓJA itt elolvasható.