Tisztelt leendő első évfolyamos nappalis Hallgatónk!

A tanévkezdéssel kapcsolatos minden információt és linket összegyűjtve megtalálja honlapunk gólyáknak kialakított felületén.

Kérem, hogy az alábbi tájékoztatót nagyon figyelmesen olvassa el!

REKTORI KÖSZÖNTŐ

BEIRATKOZÁS a 2022/23. tanévre online formában történik 2022. augusztus 22-26. között (pótfelvételis hallgatók esetében szeptember 5-9. között), az ehhez szükséges információk itt érhetők el.

Korábbi felsőoktatási tanulmányai alapján KREDITÁTVÉTELI KÉRELMET a képzés során egyszer nyújthat be, a képzés kezdetén. A kreditátvételi kérelemhez nyomtatvány letölthető itt. A kérelmeket a regisztrációs hét hétfőjéig 2022. augusztus 29-ig (pótfelvételis hallgatóknak szeptember 15-ig) kell a tanulmányi osztályon leadni, vagy aláírva és szkennelve elküldeni (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), melyhez mellékelni kell a kérelemben szereplő tárgyak hivatalos tantárgyi tematikáit is, valamint a teljesítést igazoló hiteles leckekönyv másolatot.

Az augusztus 29. - szeptember 2-ig tartó (keddtől péntekig!) REGISZTRÁCIÓS HÉT programjain a részvétel kötelező! A hét során történik a tanulmányok sikeres megkezdéséhez szükséges előadások és gyakorlatok lesznek pl. Neptun tanulmányi információs rendszer használatáról, a szak tantárgyairól, a tanulmányi szabályzatról stb. Ezen kívül számos az egyetemmel, a tanárokkal és a hallgatótársakkal való ismerkedést segítő eseményt szervezünk. A hét részletes programja megtalálható itt.

A KOLLÉGIUMI ELHELYEZÉSsel kapcsolatos információk és jelentkezési lehetőség megtalálhatóak a linken.
Az Óbudai Egyetemen nyújtott szociális alapú ösztöndíjakról a http://eszoctam.hok.uni-obuda.hu oldalon talál részletes információt.

A FÉLÉV IDŐBEOSZTÁSA:
    Első tanítási nap (nappali tagozaton) 2022. szeptember 5. (hétfő)
    Szorgalmi időszak: 2022. szeptember 5. - december 10.

A GÓLYATÁBOR helyszíne Dánfok, időpontja augusztus 23-26. Jelentkezés és további információ itt található.
A földmérő-földrendező hallgatók hagyományos BALEK HETI programjáról információt és a meghívót itt olvashatják.
Helyszíne Bodajk (Falutábor), időpontja augusztus 18-20.

Korábbi felsőoktatási tanulmányai alapján KREDITÁTVÉTELI KÉRELMET a képzés során egyszer nyújthat be, a képzés kezdetén. A kreditátvételi kérelemhez nyomtatvány letölthető itt. A kérelmeket a regisztrációs hét hétfőjéig (2022. augusztus 29.!) kell a tanulmányi osztályon leadni, vagy aláírva és szkennelve elküldeni (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), melyhez mellékelni kell a kérelemben szereplő tárgyak hivatalos tantárgyi tematikáit is, valamint a teljesítést igazoló hiteles leckekönyv másolatot.

PASSZÍV FÉLÉVre vonatkozó kérelmek intézése (aki tanulmányainak megkezdését a következő tanévre halasztja): a regisztrációs hét első napjáig a NEPTUN rendszeren keresztül történik. A kérelmet az online beiratkozás után tudja leadni. További információt itt talál.

Kérjük a mozgásszervi, érzékszervi vagy beszédfogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési vagy magatartás szabályozási zavarral küzdő hallgatóinkat, hogy az állami támogatás megigénylésének érdekében a mellékelt NYILATKOZATOT szíveskedjen kitölteni, és a mellékletekkel együtt, a regisztrációs hét során az Esélyegyenlőségről szóló előadás végén az előadónak, Bekk Tímeának leadni.

Ha bármilyen kérdése van írjon a TANULMÁNYI OSZTÁLY e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., kérjük minden esetben írja bele a levélbe a szakot, ahova felvételt nyert) vagy hívja a Tanulmányi Osztályt, az elérhetőségüket itt találja: https://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/hallgatoknak/tanulmanyi-osztaly/ugyintezok-elerhetosegei

Az Óbudai Egyetem hallgatói ingyenesen tölthetik le és telepíthetik akár 5+5 asztali számítógépre és okos eszközre az Office 365 ProPlus programcsomagot a regisztrációt követően. Kérjük töltse le a Microsoft Teams szoftvert, mely egyetemünkön az online kurzusok eszköze.

Kérjük, folyamatosan kísérje figyelemmel KARUNK HONLAPját, melyen sok hasznos információt talál.
Karunk legfontosabb híreit FACEBOOK oldalunkon követheti.
Kövesse karunk INSTAGRAM oldalát!

Sok fontos kifejezetten az elsős évfolyamnak szóló információ található az OE AMK Gólyák 2022 FACEBOOK csoportban.