Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK) 2014. július 1-jén alakult meg két székesfehérvári székhelyű intézmény (az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara) egyesülésével.

Mérnöki Intézet

OE AMK MIA Mérnöki Intézet a műszaki képzési területen és azok határterületein rendelkezik nagy hagyománnyal és szakmai tapasztalattal. Végzés után hallgatóink villamosmérnökként, gépészmérnökként, mechatronikai mérnökként, műszaki menedzserként állják meg helyüket a hazai és multinacionális környezetben. Ahhoz, hogy ez továbbra is így legyen, folyamatosan frissítjük tantárgyi tematikáinkat, módszereinket, eszközeinket. A fenti tudományterületeken BSc, MSc és szakirányú továbbképzéseink is vannak, nappali és levelező tagozaton.

Geoinformatikai Intézet

OE AMK GEOA Geoinformatikai Intézet a földmérés, térképészet, geoinformatika területén képez BSc szinten mérnököket immár több mint fél évszázada. A földmérő és földrendező mérnökök a földhivatalokban, a geodéziai és térinformatikai vállalkozásoknál, a beruházások kitűzési és építésirányítási feladatainál találhatnak helyet. A munka mellett tanulni kívánóknak ajánljuk a levelező képzéseinket, valamint a szakirányú továbbképzéseinket.

Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet

OE AMK TESZIA Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézet az informatikai képzési területen rendelkezik szakmai tapasztalattal. Végzés után hallgatóink mérnökinformatikusként helyezkednek el a hazai és multinacionális vállalatoknál. A szak specializációi a vállalati igényeknek megfelelően a legmodernebb területeket ölelik fel. A fenti tudományterületen BSc és FOSZK (Felsőoktatási szakképzés) képzési forma közül lehet választani.

 

 

 

 

 

  

  

Az Alba Regia Műszaki Kar stratégiai célja olyan, azonnal hasznosítható gyakorlati tudással rendelkező, kiváló emberi tulajdonságú szakemberek képzése, akik büszkén vállalják, hivatásbeli és egzisztenciális sikereik alapján a nálunk eltöltött felsőoktatási múltjukat.
Székesfehérvár városa, a Kar épületei, munkatársai családias, barátságos, emberléptékű környezetet biztosítanak a diákéletükhöz, illetve az Óbudai Egyetemen lehetőség van különféle Doktori Iskolákban a tanulmányaik folytatására.