Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/geo/templates/oe_amk_geo_v925/functions.php on line 199

Szakképzettség: okleveles birtokrendező mérnök

Képzési forma: levelező
Képzési idő félévekben: 4 félév

Képzési cél: A képzés célja olyan birtokrendező mérnökök képzése, akik képesek – a birtokrendezés tulajdonjogi és földhasználati (térképi, és szöveges adatbázisban tárolt) adatok regisztrálásán, nyilvántartásán, dokumentálásán alapulva és a fenntartható földhasználati stratégiák ismeretében – a gazdaságosan művelhető birtokok, családi gazdaságok, ésszerűen használható és az érdekelt felek bevonásával kialakítható birtokszerkezet megvalósítására, a mezőgazdasági termelőtevékenység és a munkavégzés feltételeinek, az agrárgazdálkodás és az életminőség optimumának figyelembevételével. A végzettek képesek a birtokrendezésbe bevont terület átméretezésére, a termelési és közösségi célok érdekében–, valamint az említett szakmai, gazdasági és ökológiai szempontok alapján. A végzettek felkészültek tanulmányaik doktori képzés keretében történő folytatására.

Gyakorlati képzés: A szakmai gyakorlat külső terepen, gyakorló helyszíneken elkészített környezeti hatáselemzés (2. félévben), esettanulmány, illetve vidékfejlesztési stratégia kidolgozása (3. félévben).