Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara (AMK)  2014. július 1-jén alakult meg két székesfehérvári székhelyű intézmény (az Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja és a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara) egyesülésével. A két korábbi intézmény az AMK Mérnöki Intézeteként illetve Geoinformatikai Intézeteként működik tovább.


geo piros alma utcaA Geoinformatikai Intézet a földmérés, térképészet, geoinformatika területén képez BSc szinten mérnököket (a jogelődöket is számítva) immár több mint fél évszázada. A földmérő és földrendező mérnökök a földhivatalokban, a geodéziai és térinformatikai vállalkozásoknál, a beruházások kitűzési és építésirányítási feladatainál találhatnak helyet. Az országban egyedülálló módon birtokrendező mérnököket is képezünk az intézetben. A közigazgatás iránt érdeklődőknek is kínálunk alternatívát a közigazgatás-szervező alapszakon. A munka mellett tanulni kívánóknak ajánljuk a levelező képzéseinket.

Az Alba Regia Műszaki Kar stratégiai célja olyan, azonnal hasznosítható gyakorlati tudással rendelkező, kiváló emberi tulajdonságú szakemberek képzése, akik büszkén vállalják, hivatásbeli és egzisztenciális sikereik alapján a nálunk eltöltött felsőoktatási múltjukat.

Székesfehérvár városa, a Kar épületei, munkatársai családias, barátságos, emberléptékű környezetet biztosítanak a diák életükhöz, illetve az Óbudai Egyetemen lehetőség van különféle Doktori Iskolákban a tanulmányaik folytatására.