Baboss 16

Mit tanultam Baboss Tanár úrtól? Egykori tanítványok, mai kollégák Baboss Csabáról...

Csabina Zoltánné: Csabával közel 36 évet dolgoztunk együtt. Tanításom elején az első óráim voltak számomra a legemlékezetesebbek. Úgy tartottam az órákat, hogy Csaba éppenkórházban volt, és a kollégákvittek hozzá,hogy elmondhassa, mit, hogyan csináljak ábrázoló geometriából.  Mindig nagy élvezettel hallgattam az élménybeszámolóit is az egyetemi éveiről. Azokról a csoporttársairól, akik engem, mint hallgatót, már professzorként oktattak. Mindig segítőkész és rendkívüli ember volt, nagyon sokat tanultam tőle az évek során. Ilyen kollégátkívánok minden munkatársamnak.

Dr. Engler PéterAmit Baboss Csabától tanultam az ábrázoló geometriánkívül: a tanítástisztelete,következetesség, korrektség, megbízhatóság és emberség.

Katona János : Hallgató koromban történt, hogy az egyik geometria előadáson Baboss Tanár Úr rám nézett, jelezve, hogy be kellene fejeznem az egyik kis rigmusát, amivel rá akart vezetni a megoldásra. Sajnos, összekevertem egy másik rigmussal, és úgy válaszoltam a „Mit mond Szekeres?” kérdésre, hogy „Be kő tóni!”. Holott azt Benkő Tóni mondja…; a rímelő válasz pedig: „Ahol nincs, ott ne keress!” lett volna. Baboss Tanás úr erre csalódottan annyit mondott: „Édes fiam! Ha mást nem is, de legalább ezeket a mondókákat megjegyezhetnéd!” Mindkét félévet sikeresen abszolváltam, később kollégák is lettünk, de még mindig fáj, hogy akkor csalódást okoztam a Tanár Úrnak.

László Gergely: Rendkívüli egyéniség, maximálisan következetes és korrekt, igazi nagybetűs Oktató; példakép.

Nagy Gábor: A geometriát komolyan kell venni. Erre már elsőéves korunkban, az első napokban figyelmeztettek a felsőbbévesek, és ha valaki netán nem hallotta volna meg a szavukat, az hamar rájött magától is. Komolyan kellett vennünk a geometriát, mert Baboss Csaba is komolyan vette. A mostani félévben, 17 év után, ismét komolyan kell vennem, hogy a hallgatókis komolyan vegyéka természettudományoknak azt a szegletét, ami minden mérnök számára alapvető fontosságú, de egy földmérőnek még a szokásosnál is fontosabb.

Dr. Tarsoly Péter: A Baboss Tanár Úr nekem nemcsak egy tanár volt, aki geometriát oktatott. Számomra ő volt A geometria tanár. Mert elhittem, hogy csak tanulni kell az ábrázoló geometriát, nem kell különösebben tehetségesnek lenni hozzá. Igaza volt. Szorgalommal  mindent le lehetett küzdeni. De ehhez kellett az ő embersége is.

 

 


Baboss Csaba Tanár úr 1970 óta, azaz 44 évig tanított a GEO-ban ábrázoló geometriát illetve geometriát.

Tárgyfelelős oktatóként 2014 decemberében volt az utolsó tanórája.

Az óra elején több régi diák és több kolléga is megjelent s tapssal köszönte meg Tanár úr odaadó, emberséges, magas színvonalú oktató munkáját, ragyogó előadásait.

A továbbiakban a Geometria I. tantárgyat Dr. Földváry Lóránt veszi át, a Geometria II. tantárgyat pedig Nagy Gábor.