A Geoinformatikai Intézet 2015. június 17 – 23. között angol nyelvű, intenzív, térítéses kurzust tartott 17 kazah hallgató részére. Az MSc hallgatók a Kazah Nemzeti Egyetemről érkeztek, állami ösztöndíjjal. A nyári egyetemet Pődör Andrea egyetemi docens vezette. A kurzus keretében a csoport tagjai adatelemzési, megjelenítési módszerekkel foglalkoztak elméletben és gyakorlatban; Márkus professzor úr szemináriumán megismerkedtek a térinformatika szerepével és jelentőségével a földmérő szakma átalakulásában.  

Adatgyűjtési témakörként a hallgatók lézerszkennelési módszerekkel ismerkedtek meg. Az oktatást László Gergely intézeti mérnök vezette. A feladat egy belső (az Intézet egy szintjének felmérése) és egy külső (a Főtéren található Országalma) helyszínen történő mérés volt. A feladathoz Leica ScanStation C10 lézerszkennert használtunk, a feldolgozáshoz a Leica Cyclone szoftvert, melyhez a hallgatói licenceket a Leica Geosystems Hungary Kft. bocsájtotta rendelkezésünkre. A gesztusért ezúton is köszönetet mondunk.

20150703 GIS

A visszajelzések egyértelmű sikerről tanúskodnak, külön kiemelték a vendéglátás színvonalát, ami Taupert Szilvia és Molnár György érdeme. A kísérő tanárok már dolgoznak egy újabb nyári egyetem megszervezésén.