20151016 Muller 1Müller Róbert, földmérő és térinformatikai mérnök, az Etalon Kft. ügyvezetője nincs többé. Sokkoló ez a hír mindannyiunknak, akik ismertük őt. Kevés olyan szakember dolgozik ma a mérnökgeodézia területén, mint ő volt. A munka lázában égett, tele volt ötletekkel, amiket a gyakorlatban meg is valósított. Szinte nem volt olyan komoly beruházás az utóbbi másfél évtizedben Magyarországon, ahol ne dolgozott volna felelős geodétaként. A Nemzeti Színháztól a szegedi lézerközpontig, az Audi gyártól a Mercédesz gyárig, a Várfal bazártól a Fradi pályáig, a fehérvári Fehér palotától a pápai repülőtérig számos építmény az általa létesített alappontok, az általa irányított kitűzések és építésirányító mérések révén valósult meg. Munkabírása legendás volt. Igényessége, precizitása, mindig jobbra törekvése tekintélyt adott neki.

A székesfehérvári GEO oktatásában is közreműködött, felkért előadóként, gyakorlatvezetőként, de jött önkéntesen is segíteni, ha hívtuk. Volt szakmai kalauzunk Győrben, tartott szakkollégiumi és továbbképzési előadást, besegített a terepgyakorlatokon, fogadott üzemi gyakorlatos hallgatókat és konzultált szakdolgozatokat.

A lendület és lelkesedés jellemezte beszédét, munkáját. A szakma egy nagyon elkötelezett, kiváló kollégát vesztett el Müller Róbert személyében. Gyászoljuk mindannyian, akik ismertük.

Temetése október 22-én délután 3 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben.

Busics György