Tájékoztató a Geodéziai hálózatok és a Topográfia intézeti terepgyakorlatról,
valamint a Komplex terepgyakorlatról

Az őszi intézeti terepgyakorlatot összevontan 2016. szeptember 01. és szeptember 09. között tartjuk meg.

A kezdés időpontja azért változott az előzetesen kihirdetett időponthoz képest, mert szeptember 1. előtt nincs kollégiumi elhelyezési lehetőség. A terepi mérések helyszíne Csór és Iszkaszentgyörgy közötti terület.

A gyakorlat időbeni tervezett beosztása:
Szeptember 1., 11 órától:                   irodai előkészítés, ortofotó minősítése
Szeptember 2., 5., 6., 7.:                    terepi mérések (2 nap topo, 2 nap geod)
Szeptember 8-tól:                               irodai feldolgozás, pótmérés, leadás
A gyakorlat kezdését azért tettük az első napon 11 órára, hogy mindenki ide tudjon érni. A kollégiumi beköltözésre aznap délután, a gyakorlatot követően lesz lehetőség.
Azoknak a hallgatóknak (eddigi ismereteink szerint 10 főnek), akik csak topográfia gyakorlatra jönnek, nekik a kezdés szeptember 5., hétfő, 8 óra. Már előző nap (vasárnap) be tudnak költözni a kollégiumba. Nekik a gyakorlat úgy alakul, hogy hétfőn előkészítés, minősítés, kedd és szerda terepi mérés, csütörtök és péntek feldolgozás.
A levelező tagozatos hallgatók terepi mérésére szeptember 2-án és 3-án kerül sor. Szeptember 2-án, pénteken lesz a geodéziai hálózatok terepi nap (8 órától, amikor a B és C jelű feladatot oldják meg); szeptember 3-án, szombaton pedig a topográfia terepi nap (8 órától). Találkozás a főépületben, majd innen megyünk terepre (2 gépkocsira lesz szükség).
A topográfia gyakorlat és a geodéziai hálózatok gyakorlat részletes leírása a mellékletben olvasható. Az új tanterv szerinti komplex gyakorlat a két előző gyakorlat együttesen teljesítését jelenti.
Engler Péter – Busics György

Geodéziai hálózatok tgy ismertető 2016-1 (doc)

Topográfia terepgyakorlat ismertető 2016 (doc)