Szabó Gyula köszöntés 082016. augusztus 12-én elhunyt Dr. Szabó Gyula kollégánk. A GEO meghatározó oktatója, vezetője volt négy évtizeden keresztül.

Erdőmérnökként végzett Sopronban 1960-ban, majd 1963-ban visszahívták az egyetemre. 1975 januárjában áthelyezték a soproni egyetem Földmérési és Földrendezői Főiskolai Karára, Székesfehérvárra. Szabó Tanár úr volt a földrendező szak megalapítója, mindenese, „a földrendezők atyja”. 1981-től oktatási-nevelési főigazgatóhelyettes volt a karon, egyidejűleg az Alapozó Tárgyak Tanszékét is vezette. 1991-től 2001-ig a Felmérési és Földrendezői Tanszék vezetője volt. 2005-ben, 70 éves korában nyugdíja vonult mint főiskolai tanár, de ezt követően is rendszeres kapcsolatban maradt munkahelyével. Szakdolgozatokat konzultált és bírált, részt vett a záróvizsga bizottságokban, kutatási munkákban, jegyzeteket írt. Kedélyes, barátságos, megnyerő személyiségével mindenütt jó légkört teremtett, ahol csak megjelent.

Számos kitüntetés mellett a GEO Emlékérmet is megkapta, neve bekerült a GEO Aranykönyvébe, részletes életrajza ott olvasható. Tavaly tavasszal, 80. születésnapján a GISopen konferencián köszöntöttük és köszöntük meg a GEO-ért végzett odaadó munkáját (a mellékelt fotók akkor készültek).

2016. augusztus 25-én 14.30 órakor veszünk Tőle végső búcsút Székesfehérváron a Béla úti temetőben.

Tanár úr emlékére gyász-szakestélyt tartunk a temetés után, amelyre várhatóan 16 óra kor kerül sor. Aki ezen részt venne, jelezze Engler Péternek.

Gyászjelentés