A felvi.hu honlapon meghirdették a szeptemberben induló felvételi lehetőségeket. Ismeretes, hogy földmérő és földrendező mérnök alapszakon az országban egyedül Székesfehérváron folyik képzés, a szakmában dolgozók többsége itt szerezte oklevelét. A fehérvári „GEO” két és fél éve az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának része, ami a felvételi tájékoztatóban rövidítésként így jelenek meg: OE-AMK.

A GEO-ba jelentkezők számára újdonság a 2017-es felvételinél, hogy bővült a felvételi tárgyak választéka. Az egyik felvételi tárgy az informatika vagy matematika, míg a másik felvételi tárgy az eddig is választhatókon (például földrajzon, fizikán stb) kívül lehet ún. szakmai előkészítő tárgy vagy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy, ami az agrár szakterületen széles választékot jelent (érdemes a felvi.hu-t tanulmányozni).

Ezzel kapcsolatban a szakközépiskolások figyelmét külön is felhívjuk a következőkre.

Jelentősen megkönnyíti a felvételit az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára,
hogy a 2016/17. tanévtől egyik felvételi vizsgatárgyként választható az ún. ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy.

A földmérési, térinformatikai szakközépiskolákból jelentkezők számára ez a tárgy a „földmérés ismeretek”,
amely tárgyból ebben a tanévben (először) a szakközépiskolások érettségi vizsgát is tesznek.

Akik a korábbi években érettségiztek, ők is jelentkezhetnek érettségi vizsgára „földmérés ismeretek” tárgyból.

Megfontolásra ajánljuk (a többletpontok szerzése érdekében), hogy emelt szintű érettségi vizsgát is tehetnek „földmérés ismeretek” tárgyból.

Érettségire jelentkezni a szakközépiskolák székhelyén: Békéscsabán, Budapesten, Miskolcon, Pécsett, vagy Szombathelyen lehet.

Megéri biztosra menni, megéri többletpontokat szerezni!