résztvevőkÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete idén is képviseltette magát Erdélyben, a XVIII. Földmérő találkozón.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézete idén is képviseltette magát Erdélyben, a XVIII. Földmérő találkozón. Az évenként más erdélyi városban megrendezésre kerülő konferencia helyszíne idén Tusnádfürdő volt.  A GEO-ból nyolcan keltünk útra, négy oktató, Busics György, Engler Péter, Kiss Attila, Tóth Zoltán tanár urak és négy hallgató, Epresi Konrád, Gáti Bence, Kalmár Erzsébet és Horváth Cristopher. A konferencián mi hallgatók is tartottunk előadásokat, négy prezentációval készültünk. A rendezvényen szó volt a hatályos jogszabályokról, a gyakorlati megoldásokról, a modern technológiákról és még sok hasznos, érdekes dologról, melyet nagy érdeklődéssel hallgattunk. A nap zárásaként díszvacsorán vettünk részt, melynek színvonalát emelte egy helyi néptánc csoport előadása. A konferencia másnapján meglátogattuk Benedek Elek emlékházát Kisbaconban és Kovászna megyében Magyarherványt, ahol Gábor Áron a rézágyúit öntötte. A délután során az Igazi Tiltott (Csíki) Sör manufaktúrában tettünk látogatást, ahol szívélyes fogadtatásban volt részünk.

Egy dolog hiányzott nagyon, hogy nem találkoztunk azzal a medvével, amelyik minden reggelre felborította a város rendjét.

Jól éreztük magunkat, és köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk egy ilyen színvonalas rendezvényen.

Gáti Bence és Kalmár Erzsébet