20180223 04 f5Farsangoló szakestélyt tartottak a Hosszúsétatéri kollégiumban 2018. február 24-én. A farsangoló szakestély újkeletű hagyománynak számít (a decemberi hagyományőrző szakest mellett), amit csak Székesfehérváron rendeznek.

Farsangoló szakestélyt tartottak a Hosszúsétatéri kollégiumban 2018. február 24-én. A farsangoló szakestély újkeletű hagyománynak számít (a decemberi hagyományőrző szakest mellett), amit csak Székesfehérváron rendeznek. Az ősszel keresztelt balekoknak ez jelenti az első komoly feladatot, mert ők a főszervezők, nekik kell a meghívó elkészítésétől a forgatókönyvön, berendezésen át a takarításig mindenről gondoskodni.

Az idei szakestélyre meghívták Dr. Cser-Palkovics Andrást, Székesfehérvár polgármesterét, Mészáros Attila alpolgármestert és Dr. Györök Györgyöt, az Alba Regia Műszaki Kar dékánját. A meghívás célja voltaképpen köszönetnyilvánítás volt a diákélet sokféle segítéséért, amit egy „Tiszteletbeli hagyományőrző” címmel, illetve oklevéllel fejezett ki a valétabizottság.
Természetesen a helyszínen is bizonyítani kellett, hogy méltók erre a címre, így át kellett ugraniuk egy farbőrt (ez, sportosan sikerült) és a háznagy után kellett mondaniuk egy esküszöveget (ami viszont csak másodjára sikerült).
Az esküszöveg a következő volt:

Én ………………….  / zöldfülű, poroshasú, /
minden ész és értelem nélküli véglény /
fogadom, hogy / Bacchushoz, Cereshez /
és a többi pogány istenek vallásához / hű leszek./
Szeretett városom, Székesfehérvár utcáin /
egyenruhát viselő Firmát meglátva /
az első vendéglátóipari egységbe /
őt beterelem, /
sörre-borra meghívom, / laposüvegemből megkínálom. /
Fogadom, / ha meglátom valaha /
életem legjobb fenekét /
elfantáziálok /
milyen szép / egy GEO-s szakest. /
Ha ezen fogadalmamat megszegném, /
sújtson pogány isteneink átka!

A szakestélyen számos dunaújvárosi, miskolci és soproni hagyományőrző vett részt, komoly és vidám felszólalásokban sem volt hiány.
A GEO-s szervezők, a GEO elsőéves hagyományőrzői igazán kitettek magukért, hogy szép emlékkel, új élménnyel gazdagodhatott minden résztvevő.