2018. május 26-án 46. alkalommal valétáltak (ballagtak) a fehérvári GEO hallgatói.
Este 8 órakor a végzősök a lépcsőre terített szőnyegen kivonultak a Pirosalma utcai épület elé, elfoglalták helyüket a fáklyát és bányászlámpát tartó balekok és volt hallgatók sorfala között.Elhangzott a Himnusz, majd a végzősök nevében a valétaelnök köszönt el az intézménytől. Ezt követte az intézetigazgató majd a Hagyománykör új vezetőjének búcsúbeszéde.A végzősök névsorát tartalmazó szalagot felkötötték az iskola zászlajára, a zászlót átadták az új évfolyam képviselőinek. A Szózat hangjaival ért véget az ünnepség iskola előtti része.
Még elénekelték a „Mindnyájan voltunk egyszer az Akadémián” kezdetű dalt, majd a „Szép az ifjúság” című diákdal hangjai mellett, kígyózó sorban elindult a menet a városháza elé.

A városháza előtt Székesfehérvár alpolgármestere búcsúzott el a város nevében az évfolyamtól, majd a végzősök képviselője köszönt el a várostól. A valétálók ezután körbeálltak és a körbejáró évfolyamkorsóból minden valétáns ivott egy-egy utolsó kortyot. Miután a korsó kiürült, a valétaelnök a kövön összetörte azt s mindenki hazavitt belőle egy darabot. Ezután a végzősöket az alsóbbévesek jelképesen kirúgták a városból.

A vacsorára és a valétabálra a Pirosalma utcai épületben került sor. A valétánsok éjfélkor levették szalagjukat, a valétabizottság átadta tisztségét az utódoknak.

  • Busics György beszéde (doc)
  • Gál András beszéde (doc)
  • Epresi Konrád beszéde (doc)