Dr. Busics György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének egyetemi docense, intézetigazgatója 2018. június 4-én lett 65 éves. Ebből az alkalomból köszöntötték kollégái, jelenlegi és volt tanítványai. Busics György a Vas megyei Horvátzsidányból – a szombathelyi középiskolás és a budapesti egyetemi éveket követően - került Székesfehérvárra, és vált igazi fehérvárivá. 37 éve a GEO oktatója, elkötelezett híve az intézménynek, a városnak. Ezt hangsúlyozta Dr. Cser Palkovics András polgármester, aki részt vett kollégánknak szervezett ünnepségünkön, és köszöntésében elmondta, hogy Busics Tanár úr a GEO-ban eltöltött 37 év alatt munkájával nem csak a város felsőoktatásáért, de Székesfehérvárért is fáradhatatlanul dolgozott. Munkája elismeréseként polgármesteri elismerő oklevelet és érmet adományozott részére. A Kar nevében Dr. Györök György köszönt el, majd jelenlegi és volt kollégák, geósok idézték az együtt töltött éveket, emlékeket.

Kollégánk szakmai elismertségét és oktatói tevékenységét fémjelzi, hogy az ország minden részéből nagy számban jöttek el azok az egykori tanítványok, akiknek Busics György a geodéta pályán való indulásában nagy szerepet vállalt, szakdolgozatuk készítése során konzulense volt, és velük azóta is szakmai, baráti kapcsolatot ápol.

A törvényi szabályozás értelmében Dr. Busics György vezetői megbízatása ezzel megszűnt, az intézet vezetését a továbbiakban Dr. Pődör Andrea egyetemi docens veszi át.

Bár az aktív oktatói pályafutás ezzel lezárult, de Kollégánk oktatói tapasztalataira, szakmai tanácsaira a továbbiakban is számítunk, és bízunk benne, hogy a GEO életében nyugdíjasként is részt vesz.

Az ÓE AMK valamennyi oktatója és dolgozója nevében köszönjük munkáját és kívánunk jó egészséget, boldog nyugdíjas éveket családja körében!

Balázsik Valéria

Vezetőváltás (pdf)

GEO Aranykönyv - Busics György