Hárman Szakmánkban az állam által adományozott legrangosabb szakmai elismerés a Fasching Antal Díj. Az idei három kitüntetett mindegyike egykoron a fehérvári GEO hallgatója volt: Heilmann János 1974-ben, Horváth Gábor és Koós Tamás pedig 1987-ben végzett a GEO-ban. Zalaba Piroska (1989-ben végzett hallgatónk, majd kollégánk) miniszteri elismerő oklevélben részesült a márciusi ünnepen.

Mindannyiuknak gratulálunk!

Szakmánkban az állam által adományozott legrangosabb szakmai elismerés a Fasching Antal Díj. Az idei három kitüntetett mindegyike egykoron a fehérvári GEO hallgatója volt: Heilmann János 1974-ben, Horváth Gábor és Koós Tamás pedig 1987-ben végzett a GEO-ban. Zalaba Piroska (1989-ben végzett hallgatónk, majd kollégánk) miniszteri elismerő oklevélben részesült a márciusi ünnepen.

Mindannyiuknak gratulálunk!

A hivatalos indoklás itt olvasható:

Dr. Nagy István miniszter úr a Fasching Antal Díjat adományozta

Heilmann János, a Baranya Megyei Szakképzési Centrum Pollack Mihály Technikum és Kollégium nyugalmazott mérnök-tanára, szakképzési szaktanácsadója részére, a szakközépiskolai földmérő képzés népszerűsítése, szakmai versenyek, szakmai oktatási segédanyagok tervezése, a földmérő utánpótlás nevelése terén kifejtett több évtizedes áldozatos munkájáért.

Horváth Gábor István, az Építési és Közlekedési Minisztérium vezető kormányfőtanácsosa részére, a földmérés és a térinformatika terén kiemelkedő elméleti, gyakorlati tevékenységéért, a terület korszerűsítése érdekében kifejtett munkájáért, a TAKARNET24 és a közhiteles címregiszter kialakításában játszott szerepéért.

Koós Tamás alezredes, a Magyar Honvédség Geoinformációs Szolgálat főmérnöke részére, a katonai geodéziai technológiák alkalmazásának vizsgálata, a térképészeti és geoinformációs támogatás elméleti és gyakorlati kérdéseinek kutatása érdekében végzett áldozatos munkájáért.

Miniszter úr Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott

Zalaba Piroska, az Agrárminisztérium Földügyi és Térinformatikai Főosztályának osztályvezetője részére, a földmérési, térképészeti, távérzékelési és térinformatikai szakterületeken hosszú évek óta végzett kiemelkedő munkájáért.