A földmérő, földügyi és térinformatikai techni-kus középiskolás diákok minden tanévben visszatérő vendégeink Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében. A végzősök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum és az uniGISopen Alapítvány szervezésében megvalósult Orszá-gos Szakmai Tanulmányi Verseny kétnapos döntőjén vettek részt.

A földmérő, földügyi és térinformatikai technikus középiskolás diákok minden tanévben visszatérő vendégeink Székesfehérváron, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetében. A végzősök a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum és az uniGISopen Alapítvány szervezésében megvalósult Országos Szakmai Tanulmányi Verseny kétnapos döntőjén vettek részt, melynek az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet Pirosalma utcai épülete adott otthont.

A 2023. március 27-28-án megrendezett döntőre 15 tanuló kvalifikálta magát, amelyen a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, a Baranya Megyei SZC Pollack Mihály Technikum és Kollégium, az AM KASZK Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium és Kollégium, valamint a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnázium és Kollégium diákjai vettek részt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen az első öt helyezettet nevezték meg, akik a HUNGEXPO-n 2023. április 24-25-én megrendezésre kerülő XVI. Szakma Sztár Fesztiválon mérik össze ismét tudásukat és hirdetik ki a győztest.

Az uniGISopen Alapítvány társelnöke, Heilmann János kiemelte: „Azoknak a diákoknak nem kell szakmai tárgyakból vizsgázni, akik a tanulmányi versenyen 71 százalékos átlageredményt értek el. Teljes mentességet három tanuló ért el, nekik csak a szakdolgozatot kell elkészíteniük.” Eszerint a szabály szerint „mentességet” kapott: Csóka Dávid László, Lázár Ferenc és Lukács Ákos. Eredményükhöz ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk a Szakma Sztár versenyre!

A rendezvény a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alapból valósult meg a Kulturális és Innovációs Miniszter támogatásával. Ezúton is köszönjük a Leica Geosystems Hungary Kft., a GDi ESRI Magyarország Kft. szponzori hozzájárulását a verseny lebonyolításához.