Jelolo parcellako 2QR kóddal ellátott, úgynevezett okos parcellakövet avattak Székesfehérváron a Hosszú temetőben s ez majd folytatódik a város többi temetőjében. A kód beolvasásával a temetőben lévő védett sírokról és az itt eltemetett neves személyekről kapunk információt.

QR kóddal ellátott, úgynevezett okos parcellakövet avattak Székesfehérváron a Hosszú temetőben s ez majd folytatódik a város többi temetőjében. A kód beolvasásával a temetőben lévő védett sírokról és az itt eltemetett neves személyekről kapunk információt.

Ahhoz, hogy a sírhelyet megtaláljuk egy temetőtérkép ad eligazítást. A térkép készítőit rendszerint elfelejtik megemlíteni, pedig a rendezetlenül elhelyezkedő sírhelyek felmérése egy temetőben csak korrekt geodéziai munkával lehetséges.

Székesfehérvár összes temetőjének térképeit (elsődlegesen GNSS technológiával) két egykori GEO-s hallgató: Kneifel György és Szakter Roland készítette el, majd foglalta adatbázisba a sírhely-adatokat. Pontos és szép munkájukat a temetők bejáratánál elhelyezett térképek dicsérik.

Az avatásról szóló hír Székesfehérvár honlapján:

https://www.szekesfehervar.hu/a-vedett-sirokat-jelolo-okos-parcellakoveket-telepitenek-negy-szekesfehervari-temetoben

Képgaléria:

https://www.szekesfehervar.hu/?sfgallery=73709