Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán, július 7. napján 119 hallgató oklevelet (összesen a 2022/2023-as tanévben közel 250 oklevelet adtunk ki) és 45 alumni arany- és ezüstdiplomát vehetett át a Diplomaátadó ünnepségen. A programon Dr. habil. Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes, dr. Cser-Palkovics András polgármester és az Óbudai Egyetemet fenntartó Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratórium elnöke, Prof. Dr. Györök György dékán, Dr. Pogátsnik Monika, a Kar oktatási dékánhelyettese, Nagyné Dr. Hajnal Éva, a Kar kutatási dékánhelyettese, Dr. Pődör Andrea, az Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének igazgatója; Piglerné Dr. Lakner Rozália, az Alba Regia Műszaki Kar Természettudományi és Szoftvertechnológiai Intézetének igazgatója, valamint Prof. Dr. Simon Gyula akadémiai doktor, Tóth Sándor, a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara alelnöke foglaltak helyet az elnökségben.

A köszöntő és ünnepi beszédeket követően az ünnepségen átadták az Alba Regia Karért végzett kiemelkedő munkáért adományozott kitüntetéseket. Dékáni dicséretben részesült Major-Perlaki Andrea tanulmányi irodavezető és Nagy-Sasvári Szilvia műszaki ügyintéző. A magas színvonalú lelkiismeretes munkájuk elismeréseként részesültek a kitüntetésben.

A földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, mérnökinformatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök alapszakos, mechatronikai mérnök mesterszakos oklevelekkel egyidejűleg a precíziós gazdálkodási szakmérnök, geoinformatikai szakmérnök, üzleti információmenedzsment szakmérnök és az ipari robotizálási szakmérnök szakon végzettek is átvették munkájuk gyümölcsét.

A diplomák átvételét követően a végzetteket köszöntő és tőlük búcsúzó beszédek hangzottak el. A Hallgatói Önkormányzat nevében Dávid Dániel köszönt el a hallgatótársaktól, a friss diplomások nevében Pretz Zsuzsanna Felícia műszaki menedzser búcsúzott az Alma Matertől, hallgatótársaktól.

A Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara 2017-ben Diplomadíj pályázatot alapított azon mérnök hallgatók számára, akik kiemelkedő szakdolgozatot, illetve diplo-ma dolgozatot készítenek és Fejér megyében laknak, vagy itt dolgoznak, vagy dolgozatuk témája kötődik Fejér megyéhez.

A diplomadíjat Tóth Sándor, a Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara alelnöke és Kállai-Borik Róbert, az FVMA Kuratóriumának elnöke adta át.
2022/23. tanévi diploma-díjban részesült:

Balaton Regina Hanna földmérő és földrendező mérnök, aki „A csákvári Szent Vince Otthon kedvesnővéreinek temető parcellájának felmérése, térképezése, térinformatikai adatbázis létrehozása” című szakdolgozatával érdemelte ki a díjat.

Lencsés Dániel mérnökinformatikus, aki a „Fröccsöntés technológiai paramétereinek, valamint termelési adatainak gyűjtése és megjelenítése” című szakdolgozatával érdemelte ki a díjat.

Az ünnepségen a Hungarikum Együttes akusztikus játékát hallhatták a résztvevők.

Fotógaléria:

Borítókép: Simon Erika (Önkormányzati Kommunikációs Központ)