2023. november 15-én a GEO-ban ismét a Mérd meg mutasd meg versennyel ünnepeltük a térinformatika napját. Nyolc csapat nyújtott be versenyfeladatot.

2023. november 15-én a GEO-ban ismét a Mérd meg mutasd meg versennyel ünnepeltük a térinformatika napját. Nyolc csapat nyújtott be versenyfeladatot.

A Budapesti KMASZC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégium egy, a Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium egy, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakiskola kettő , Kisalföldi AszC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum  egy, és Békéscsabai BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium három csapattal érkeztek a rendezvényre. 

A csapatok ismét nagyon különböző érdekes, kreatív feladatokkal és témákkal leptek meg bennünket. Összeségében azt tapasztaltuk, hogy a diákok sok tanórán kívüli időt töltöttek a feladatok végrehajtásával.

A versenyműveket a támogató cégek képviselőiből álló zsűri értékelte: Vízhányó József (GDI), Kirisics Judit (NNG), Tóth Mátyás Attila (Leica). A zsűri kiemelte, hogy a feladatok valós problémákra keresték a megoldást, és javasolták a diákoknak, hogy érdemes a saját tapasztaltuk alapján ajánlásokat tenni az előadás során. A zsűri döntése alapján az első helyezett pályamű a Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium „Kis Pollack” csapata nyerte el az iskola BIM modelljének a létrehozásával. A második és a harmadik helyezett is a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Szakgimnáziuma és Szakiskola tanulói lettek: „SMV” csapat és Piller Nikolett egyéni induló. 

Minden résztvevő munkájához gratulálunk és további sikereket kívánunk!

A zsűri nemcsak értékelt, hanem a legújabb térinformatikai trendekre is felhívta a figyelmet, és jónéhány hasznos tanáccsal látta el az ifjúságot.  A versenyművek előadásai illetve az eseményen készült képek  megtalálhatók a honlapon (http://gisday.amk.uni-obuda.hu/)