20140717 fomi-amk 12A Földmérési és Távérzékelési Intézet (FÖMI) és a fehérvári GEO között régóta van szakmai, szerződéses kapcsolat. 2014. július 17-én egy új megállapodást kötött a két intézmény, amit a GEO szervezeti átalakulása és a együttműködési területek pontosítása indokolt.

A megállapodás előzetesen egyeztetett szövegét Toronyi Bence, a FÖMI főigazgatója és Dr. Györök György az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának dékánja látta el kézjegyével. Jelen volt Iván Gyula a FÖMI főtanácsadója, Dr. Busics György a Geoinformatikai Intézet igazgatója és Veres Richárd HR és közkapcsolati vezető.

Az aláírást követően a GEO háromtagú delegációját Iván Gyula kalauzolta végig a FÖMI különböző igazgatóságain, ahol rövidebb-hosszabb tájékoztatásban részesültek a vendégek.

Így a Földügyi Igazgatóságon Szilvai Gegrely igazgató, a Térinformatikai Igazgatóságon Oláh Róbert igazgató, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóságon László István és Dr. Martinovich László osztályvezetők, a Geodéziai Igazgatóságon Petrik István és Varga Norbert osztályvezetők, a Távérzékelési és Kozmikus Geodéziai Igazgatóságon Zboray Zoltán igazgató, a Szolgáltatási Igazgatóságon Varga Felicián igazgató tartottak szíves, mindenre kiterjedó ismertetést a szervezeti egység tevékenységéről. Rövid időre a központi adtattárba is volt alkalom benézni.

A megállapodás lehetőséget teremt a két intézmény közötti szakmai kapcsolat folytatására, erősítésére.