20140916 sapa2014. szeptember 16-án a Sapa székesfehérvári székhelyén együttműködési megállapodás aláírására került sor a cég, az egyetem és a város vezetői között.
 
Ez a megállapodás az első azok között, amelyek célja az Óbudai Egyetem (s külön is a nemrég alakult Alba Regia Műszaki Kar - AMK) kapcsolatainak erősítése a helyi ipar meghatározó cégeivel, amit a város vezetése is támogat.
A dokumentumot Hartwin Hagen és Frank Lepema a Sapa Profiles Kft. cégvezetői, Dr. Gáti József az Óbudai Egyetem kancellárja, Dr. Györök György az Alba Regia Műszaki Kar dékánja látták el kézjegyükkel.
Jelen volt Égi Tamás alpogármester, Dr. Ősz Rita rektorhelyettes, Szombati Orsolya és Fűrész István tanácsadók.
 
Az aláírási ceremónia egyben sajtótájékoztató is volt ahol Égi Tamás alpolgármester, Gáti József kancellár, Frank Lepema és Hartwin Hagen cégvezetők, valamint Bakó Szabolcs hallgató beszéltek a stratégiai partneri együttműködés fontosságáról, bíztató jövőjéről. 
 
Az AMK-hoz nemrég integrálódott GEO szempontjából azt emeljük ki, hogy a Sapa-hoz (és elődjéhez, a Köfém-hez) 33 éves munkakapcsolat fűz minket, ugyanis a présgépek időszakos karbantartásakor a tengelyek kitűzését, a gépészeti ellenőrző méréseket geodéziai mérőműszerekkel és módszerekkel végezzük...
 
Busics György 

Hír a város honlapján: http://www.szekesfehervar.hu/index.php?pg=news_136410