20140929 hallgatosag2014. szeptember 29-én az Óbudai Egyetem adott otthont a svájci székhelyű Leica Geosystems magyarországi szakmai napjának. 

A közel kétszáz éves múltra visszatekintő, a téradatgyűjtő és helymeghatározó megoldások egyik vezető szállítójától a 140 fős hallgatóság a legmodernebb műszaki fejlesztésekről kapott gyakorlati bemutatókkal, beszámolókkal színesített információt. Az eseményt ünnepélyesen dr. Busics György, az  Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar, Geoinformatikai Intézet vezetője nyitotta meg.

20140929 hallgatosag

A rendezvény célja a műszaki ismeretterjesztés mellett az újonnan megalakult műszaki kar bemutatása volt a földmérési szakma szereplői számára. A Leica Geosystems magyarországi képviselete egy közel 1,4 millió forintos szoftverlicensz támogatással erősítette meg az Intézettel való együttműködési szándékát. A megnyitó után olyan modern technológiák megismerésére nyílt lehetőség, mint a pilóta nélküli repülő járművekről (UAV) készíthető nagypontosságú térképező és ipari megfigyelési alkalmazások, vagy a háromdimenziós virtuális valóság létrehozására alkalmas mobiltérképező rendszerek.

Az ismertetett megoldások gyakorlati életben alkalmazott példáiról meghívott előadók tartottak előadást, így a látogatók betekintést nyerhettek a Puskás Ferenc stadion rekonstrukciós munkálataiba, örökségvédelmi projektek kivitelezésébe és egyéb mérnöki feladatok végrehajtásába.