25 éve mérnek GPS-szel Magyarországon. Ebből az alkalomból, a felhasználási területek széles skálájának bemutatásával, konferenciát rendeznek a Földművelésügyi Minisztérium Darányi-termében. A konferencia felhívása itt olvasható.

A témához kapcsolódik az Élet és Tudományban megjelent interjú Busics Györggyel:

http://www.eletestudomany.hu/a_gps_negyedszazada_magyarorszagon

Felhívás

„A műholdas helymeghatározás 25 éve Magyarországon”
konferencián való részvételre, előadás, bemutató tartására

1991-ben érkeztek Magyarországra az első terepi GPS műszerek és az elmúlt 25 évben a technológia a gazdaságban és a mindennapi életben példátlan sikereket ért el. Ebből az alkalomból egy egynapos konferenciát szervezünk, ahol a történeti áttekintésen túl lehetőséget kívánunk biztosítani a műholdas helymeghatározás és navigáció hazai alkalmazási területeinek minél szélesebb körű bemutatására.

Helyszín: Budapest, Földművelésügyi Minisztérium, Darányi-terem

Időpont: 2015. október 27., 10-16 óra között.

A megnyitó előadást Bernhard Hofmann-Wellenhof, a Graz-i Egyetem professzora, a szakterület nemzetközileg elismert képviselője tartja.

Kérjük az érintett és érdekelt intézményeket, cégeket, szakembereket, hogy ha érdemes, érdekes mondanivalójuk van, jelezzék azt a szervezőbizottság tagjainak. Az előadások tervezett időtartama 10-15 perc, de szakmai poszterek bemutatására is alkalmat adunk. Az előadás-javaslatokat a szervezőbizottság rendszerezi és mérlegeli, ezért a cím mellé egy néhány mondatos összefoglalót is kérünk.

Az összefoglalók beérkezésének határideje: 2015. szeptember 4.

A szakmai előadások mellett a műszer- és termékforgalmazó vállalkozások számára megjelenési, kiállítási lehetőséget biztosítunk, ennek feltételeit később pontosítjuk.

A részvétel ingyenes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött.

A szervezőbizottság tagjai:

Dr. Kenyeres Ambrus (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Busics György (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Dr. Rózsa Szabolcs (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)
Szentpéteri László (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)